Seluk

Assalamualaikum hi mummy semua . Sy nak tanya , normal ke lepas kena seluk dengan doktor untuk bukak jalann . Sakit dia buat tkleh tido? Sy tak boleh nk tido , perut keras je . Dekat ari2 pun sakit je . Dktor cek bru bukak 2cm then doktor suruh balik dlu . Tapi dekat ari2 skit lepas bukak jalan tuh sakit sgt. #40weeks2days

3 Balas

Waalaikumsalam. Normal sbb dah buka jalan kn? Masa sy nk bersalin 2cm x sakit sgt. Dah 3cm de rasa contraction kuat. Awak dah bersalin?

Setiap kali rasa sakit tahan nafas then hembus..tu cara sy utk kurangkn rasa sakit contraction

40week ur doc still xtahan wad ke?? Allah

4y ago

Doctor mmg akan check dulu sis .. if everything still ok, si ibu pun low risk mmg diorg xthn dulu then bgi tempoh bbrapa hari lagi utk bby kluar .. if dlm tmpoh tu pun xde jgk baru kena tahan.. sbb kakak sy 2 org anak yg overdue