Pregnant lepas gugur

Assalamualaikum hi mummy, Saya baru lepas keguguran 2 bulan lepas dan hari ni cek upt keluar double line ( positif ) Adakah kemungkinan akan kena marah dengan doktor ? sebab doktor nasihat at least jarakkan 3 bulan untuk next try Btw anak 1st baru nak setahun, apa yang perlu saya prepare mental & fizikal ?

2 Balas

Biasa mmg kalau gugur doc suruh jarak 3bln, mgkin nk bagi rahim kuat. Saya pernah gugur 1st bln apr,lps tu lekat hujung bulan jun,gugur 2nd bulan july, msa gugur kedua tu,doc mrh jgk, bebel2 kat PAc, haha,so dia kata jrakkan lagi untuk next prgnancy kira dalam 6 bulan,tapi tak smpai 6 bulan,bulan oct tu cek upt double line, mula takut jugak, tapi selamat smpai brsalin, baby kuat

1mo ago

Insyallah dipermudahkan untuk sis jugak, jgn pikir pasal doc n nurse nak marah2 ka ap, focus kita jaga kandungan kita n harap nak sis yg setahun membesar dgn baik,kdg mental kna kuat dalam masa yg sma anak nak membesar kdg dia tak fham kita tngh prgnant ka apa kan, jgn stress2 sis, insyallah baik2 saja🥰

dktr nasihat utk jarak tu bersebab..plus ada ank kecil. tapi benda dh jadi, nk marah pun no point. prepare utk jd extra penat...suami kena main peranan utk handle ank sedia ada.