boleh ke tak

assalamualaikum mummy ii , saya nk tanya klau awal ii pregnancy boleh ke makan etok sbb saya mengidam gila ii 😭 sya nk makan tapi takut

12 Balas

Segala makanan laut yang kerang2 bagus untuk hb mommy, so x de masalah. X semestinya kerang. Tapi hati2 ye jangan makan terlalu banyak, 20 biji da cukup da sehari untuk mommy, flavour pulak jangan la terlalu masin terlalu pedas.

Waalaikumussalam wbt, saya 18 weeks haritu bedal etok salai 😂 awak boleh je nak makan tapi berpada pada laa, saya masak balik atas api biar cengkerang dia terbukak semua. sebab kalau makan gitu risau sakit perut

Hahahahaha sis sy hantu etok tau😂 awal2 pregnant tahannnnnnn je dri nak makan. Msuk 8bulan takleh nak tahan lg dah. Mintak mak beli hahahahahaha skrg tunggu hari je ni. Better elakkan kot sy rasa kalau awal pregnancyy

Tak sire dear. Tapi kalau boleh elakkan sebab ada yg half cooked. Half cooked seafood lagi bahaya dari half cooked ayam. Nak makan boleh maybe you kena masak balik la kot

Saya masa awal pregnancy bawah 12w xsilap mkan juga etok tu tp saya bawa balik umah saya masuk dlam periuk masak bagi bukak kerangnya sbab saya xreti buka sendiri🤣

aduh sy yg tak tahu pregnant ni, mkn mcm² belimbing buluh la, tapai, buah salak. bila thu pregnant mengucap pjg nasib baby tak jd apa².

Saya mengidam etok salai masa 20 week. Beli terus makan. Sebab mengidam sangat2. Alhamdulillah tak ada apa2 lepas tu .

sy pun baru ja makan kerang bakar...tp y mmg kering la... tkut plak kalau x cukup masak..nnt skit perut..

kalau fully cooked boleh makan. kalau half cooked mmg xboleh makan

sy mkn masa pregnant 9weeks.alhamdulillah okay..