tak berak ?

Assalamualaikum mummy gojes ?..mau tnya sikit bby tak berak 2 hari tak apa2 ke ? Tpi perut tak keras .. Blik2 bkentut..Bby berusia 2 bln 21 hri..fully bf ..first son.. Tak brpengalaman?

14 Balas

Fully bf xde masalah kalau baby x berak. Sebab susu ibu senang hadam dan takde utk dijadikan najis pun. Baby sy 2 weeks x berak refer doktor itu la yg doktor explain.

Sama ng ank saya 2 bln hingga 4 bulan lebih jarang sgt berak ..smpai sminggu pun ada tapi misi kata normal ja kalau bf

Klau bby full bf should be ok..tp klau baby mnum susu formula kne inform doc la tkot susu xsesuai bby sembelit

kalau fully breastfeed takpe sis. nurse sendiri cakap ade certain budak sampai seminggu tak berak 😂

Baby sepatutnya kene berak hari2 kalau lebih sehari xberak, sepatutnya ibu2 kene risau dah

Fully mmg normal baby tak berak beberapa hari. Kalau fm yes kena berak hari² 🥰

Normal sis don't worry so much.. Kecuali anak da start makan bru lah merisaukn.

Asalkan perut tak kembung (bloated) dan keras

Normal sis,KLU full bf MMG MCM tu,,

Kalau full bf normal tu.