Tolong saya mummies.

Assalamualaikum mummies, saya mkn obimin dpt dari klinik, tapi kalau makan kerap sakit kepala. Mula makan tu ingat normal la sakit kepala tapi bila dah makan seminggu lebih sakit kepala tu smpi hb rendah.. saya nak tanye mummies yg pening kepla makan obimin makan zincofer pening tak?

2 Balas

sy pun tak boleh makan obimin, terasa loya, sakit semua keluar. Nurse cakap zincofer akan buat sy rasa lagi teruk. So, nurse suggest sy try maltofer sbb ada perasa coklat. Alhamdullilah, okay lah sikit dari obimin.

2y ago

kalau awak rasa nak tukar ke maltofer boleh je kalau doktor dah siggest. Sy tukar obimin ke maltofer. Alhamdullilah takda sakit kepala ke apa yg teruk. Maltofer pun rasa sedap sbb perisa coklat.

Tak semua org same sis. Biase klau ibu tak sesuai dgn ubat tu, bole request tukar ubat lain di klinik. Bgtau jee ade side effect, insyaAllah dpt ubat yg sesuai