Ubat-ubatan

Assalamualaikum & Morning mummy2 semua! ❤️ Kandungan saya baru 6w(Anak sulung). Haritu ada pergi klinik dan saya diberi ubat Folic Asid, Arcorbic Acid, Vitamin B Complex & Iron Tablet. Mummy semua ada makan ubat tu tak? Selalunya saya makan ubat tu selepas solat isyak. ok tak ambil ubat tu waktu malam? Minta tunjuk ajar ye mummy2 yang berpengalaman. Thankyou! ❤️

1 Balas

Waalaikumussalam, ye saya makan semua ubat. Tapi kalau ada ubat sis tak sesuai contoh iron jangan lupa ke klinik minta tukar ubat. Saya makan ubat iron jadi muntah, tekak pahit, sakit kepala lps muntah, perut x selesa seharian mcm larva gunung berapi dlm perut & sembelit teruk. Skrg nk tukar ubat lain. Seeloknya makan waktu pagi sbb kadar serapan yang tinggi. Tapi kalau saya mual muntah pagi petang saya makan waktu malam.

3y ago

Alhamdulillah, Setakat ni (hari9) makan ubat semua ok, xda rasa apa2 bila makan ubat2 tu. Sbb lepas makan ubat terus masuk tidur ☺️ Ok mummy, start esok makan ubat semua pagi lah. hehe Terima kasih banyak ya! Semoga mummy sihat selalu. Aamiin ❤️