ank masih mengempeng?

Assalamualaikum momys semua, saya dah 39weeks 4days hari ni.. tp masalahnya saya ada ank yg berumur 2tahun 7bulan yg masih aktif mengempeng.. nk tanya momys2 semua ade tips x utk masalah sy skang ni, mcm2 cara dh guna tp x berhasil.. adik dia xlme lagi dah nk keluar..??, ade tak ibu2 dlm ni, mengalami situasi mcm saya...? Tq?

16 Balas

Mak saya ckp guna akar ali2 letak pada nipple tu nnt dia rasa pahit x mau la. Lagi satu melur hutan tapi yg ni susah nk cari.

Buh Garam sis kat area breast tu. Garam ni kalo da lap pun, Kdg2 stil ade rase masin lg.. Lme2 ank msti stop. Huhuu..

Mcm ank sya dlu..Sya dh skit mengeras pon dy msih mnyusu lagi bila adk dy dh kluar trus dy berhenti sndiri

Anak sy pon sama. Skrg pregnant kedua. Asik nak berpeluk je

Sya dlu letak sirap,tgk merah dia takut

Wa'alaykumussalam. Semoga Allah permudahkan proses bercerai susu. Banyaknya pahala mommy dapat