Period selepas bersalin

Assalamualaikum moms, saya nak tanya ada x yg melalui mcm saya, mula2 lepas habis pantang, saya dtg period, lepas tu nurse suruh buat perancangan untuk diri sendiri demi menjaga jarak anak, saya makan pil Noriday sbb full BF selama 2 bulan x dtg period, lepas tu saya tukar ke cucuk, bulan pertama lps cucuk dtg period sikit², cukup 7 hari, bulan ke 2 dtg period slps cucuk period saya start 4.5 sehingga skrg 16.5 x habis² lagi normal ke moms, atau pun sape² yg nurse atau Dr dalam nie tahu apa punca, normal ke? Sbb apa terjadi mcm tu?

1 Balas

Waalaikumussalam wbt Mungkin ubat tu baru nak sesuai dengan badan sis Atau Mungkin ubat depo tu tak sesuai dengan badan sis Saya pengalaman cucuk depo 2tahun memang bleeding on off non stop asyik makan ubat stop bleeding, migraine gastric yang terus, emosi terganggu. So doctor suggest saya pakai alat iucd. Terus saya pakai hari doctor suggest tuu… Doctor masukkan tak sampai 5minit. Tak sakit Murah Tak kacau hormon Selesa tak rasa apa2 Dah 3tahun saya pakai iucd period saya regular every month, migraine n gastric tak teruk macam sebelum ni. Pil pon saya pernah n kacau hormon jugak. Just share my experience