Pregnancy nightmare

Assalamualaikum moms, saya ada problem during my pregnancy which is sepanjang pregnant saya kerap rasa husband macam tak kisah about saya and saya kerap bersendiri. Even my behaviours macam tu, husband x pernah tegur n dia sibuk dengan urusan dia sendiri like play game and etc. After bersalin, saya rasa takut nak bersama” suami sebab takut termelekat sorang even saya on pil perancang. Saya pernah bagi tahu husband but dia dengar tak dengar n still with the same behaviours. Apa patut saya buat? Saya x nak digelar nusyuz sbab tak nak bersama”.

1 Balas

Minta dia pandang mata puan bila bercakap dan cuba bincang dgn berkesan supaya masing2 rasa penting apa yg nak dikatakan. pegang tangan dia bila bercakap. perlahan-lahan hilangkan rasa takut tu. ia normal bagi beberapa bulan selepas bersalin. ikhtiarlah,lepas bersama, jangan tidur,bersihkan diri. selebihnya doa tawakal dan redha