Lepas makan atau minum terus loya & rasa nak muntah

Assalamualaikum moms.. Nak tny.. Sya dh 35 weeks ++ .. Loya sya mkin kuat 2 hari ni 😭😭 nak makan pun tkde slera.. Lepas sya mkn atau mnum mesti loya n rsa nak muntah... Minum air putih pun sma jga... Knp tu ye😭.. Help me moms.. #firstpregnancy ❤️ tq moms🥺

3 Balas

Sama dgn saya. Tak tau nk kata ni tanda nk brsalin ke ape sbb bru 35w sekarang ni. Hari ni mkin teruk loya n muntah2 plus dgn nk mmbuang air besar. Kadang tu muntah smpai kosong balik perut d buatnye. Try mkn kuantiti sikit, still muntah juga. Hari ni pon sy byk baring je, sbb pinggang sakit n perut kerap mngeras. Tp sbb baby still aktif gerak, n xde tanda kluar darah or cecair. Jd xsure nk p hosp ke x skrng ni😔

2y ago

Mlm mmg sy xbleh nk tdo skrng ni sbb pinggang sakit sgt. Skrng pon sy da mula start pkai minyak angin kt kepala n blakng leher sbb pening n sakit kpala. Loya xyh ckp la, brkumur utk ambil wuduk pon boleh muntah skrng ni. Selasa ni ada appointment ingt nk tnye doctor.