Lepas makan atau minum terus loya & rasa nak muntah

Assalamualaikum moms.. Nak tny.. Sya dh 35 weeks ++ .. Loya sya mkin kuat 2 hari ni 😭😭 nak makan pun tkde slera.. Lepas sya mkn atau mnum mesti loya n rsa nak muntah... Minum air putih pun sma jga... Knp tu ye😭.. Help me moms.. #firstpregnancy ❤️ tq moms🥺

3 Balas

Sama dgn saya. Tak tau nk kata ni tanda nk brsalin ke ape sbb bru 35w sekarang ni. Hari ni mkin teruk loya n muntah2 plus dgn nk mmbuang air besar. Kadang tu muntah smpai kosong balik perut d buatnye. Try mkn kuantiti sikit, still muntah juga. Hari ni pon sy byk baring je, sbb pinggang sakit n perut kerap mngeras. Tp sbb baby still aktif gerak, n xde tanda kluar darah or cecair. Jd xsure nk p hosp ke x skrng ni😔

2y ago

Mlm mmg sy xbleh nk tdo skrng ni sbb pinggang sakit sgt. Skrng pon sy da mula start pkai minyak angin kt kepala n blakng leher sbb pening n sakit kpala. Loya xyh ckp la, brkumur utk ambil wuduk pon boleh muntah skrng ni. Selasa ni ada appointment ingt nk tnye doctor.

Sama situasi, skrg sy 37 minggu 4 hari. Mil sy cakap tu biasa sbb baby dah start menekan/ruang makin sempit dekat dalam so baby push organ dalaman kita sampai rasa nak muntah. Sy pun mcm awak jugak. Baring pun rasa mau muntah. Tapi xdalah teruk sampai termuntah2. Kalau berlarutan ada baiknya ke hosp.

2y ago

ye ke awk... kalau mil ckp mcm tu .. lega skit la sya.. tak tahan sbb loya tuu.. mnum air putih pun ble loya 🥺

Hujung2 ni dh mula loya balik bgy tau misi selang sehari kena check bp sbb dpa risau sllu anak sulung tkut kena sawan