Cubaan hamil

Assalamualaikum, hi moms nak tanyee kalau semasa bersama, suami klimaks terlalu awal adakah akan akan menyebabkan susah pregnant? Saya ada terbaca ditiktok kata nya kalau terlalu awal ejakulasi sperm pramatang dan sukar utk#ingintahu #pleasehelp #bantusharing hamil. 🥹

12 Balas

wslm xada mslah sis....boleh je pregy klu mse tu mmg tgh subur.....klu bkn time subur mungkin ada kemungkin utk tidak bjya tetapi boleh cuba 1@2 hri sblm subur semasa subur dn slps....sbb air mani org laki nie akn dihasil kn 3hri sekali

Tak ada masalah pun . Jaga makan dan enjoy je bercinta dgn suami . Dan paling penting jauh kan stres . Dan jgn berharap apa2 . Letak semua 100% pada allah swt . Sy ttc 6 tahun now tgh prgnnt nak masuk 5bulan . Stay strong

Ni saran saya ya. Kalau awak lastday period tu kalau mmg lastday takda darah lagi tp masih ada keluar yg coklat2 pudar2 je try , pastu elak 2hari pastu besama lagi. InsyaAllah sbb kita tak tahu masa subur kita dicelah mana

1y ago

Eh tu laa saya ckp last period , last period setiap org bebeza sis, mcm saya 4hari period hari ke 4 mmg keputihan da kelua tp dia bukan keputihan kaler biasa tp dark , kita boleh cium bau dia , kalau masih bau darah takpatut masih nak bsama. Takpatut tu saya taktahu , sama je kita ada belajar sekian

asalkan ada air mani tu ada je chance untuk mengandung. tapi bergantung pada kualiti sperm tu jugak. kalau dah lama sgt ttc sy sarankan jumpa doc untuk cek fertility masing2.

Sis nk suggest track hari subur pakai opk test, start abis period terus trace... Tp kene pandai pkai opk tu.. Jadi sis try Google or cari kat tt ada yg ajar pkai opk tu...

sis pakai opk xpo sis.. sy pakai yg beli di shoppe je.. semoga dipermudahkan segala urusan sis..

Selagi mna yg keluar tu sperm, sperm sihat, ada lah chance untuk pregnant..

boleh je pregnant wpun suami dah klimaks dan u blm klimaks.

Xsmestinye.. blh je pregnant.. sis bersam time sis sgt subur..

Selagi ada sperm dan ovum boleh je pregnant