Pregnant atau tidak

Assalamualaikum mommy2.. Siapa dlm ni ada pengalaman berurut, masa baru nak urut perut. Tukang urut tu kata dia tak berani nak sengkak sebab dia pgg bahagian rahim tu tegang . Mcm ada isi. Lepastu dia suruh buat test. Pernah tak mommy2 jadi mcm ni lepastu betul pregnant ?? #seriusnanya

12 Balas

selalu untuk urut ikhtiar hamil tu dilakukan semasa di hujung period atau setelah habis je period..waktu tu rahim tengah lembut kata bidan tu..kalau tegang ni boleh jadi angin atau sebagainya.. sebabtu diorang takkan urut incase akan jadi apa apa nnti kan..

sy xpernah berurut, tangas atau sengkak mase ttc..kecuali lepas period je..sbb takot sngt kalau ade isi..🥺 tiap2 bulan lewat period..asyik pegi scan n buat upt je..

2y ago

sebenarnya da try berapa cycle nak pregnant lagi tp belum ada rezeki. anak no 1 da 3 tahun, masa anak first 4 tahun ttc. period mmg jenis tak tetap. jadinya da tak kisah sgt bila cycle kali ni masih tak period. tp asyik tak sedap bdn. bila berurut katanya mcm ada isi. tu yg mcm nk percaya tp takut kecewa. doakan sy ada rezeki kalini 😊😊

sy selalu p berurut time ttc dulu la,ada yg ckp dah ada isi tp check upt negatif je,last2 tak berurut dah hmpir 5 tahun terakhir sblm preggy

2y ago

i feel you.. sy ttc anak 1 4 tahun.. mcm2 buat.. urut dgn bidan kg. urut dgn yg moden semua buat.. akhirnya makan ubat untuk betulkan period dulu 3 bulan.. bulan ke 5 tak period rupanya da lekat.. 🤭 now anak da 3 tahun. jadinya nk try baby no 2 pulak. doakan ada rezeki saya kalini ya 😊😊

sy kn ari tu.. 1mggu lpas urut sy bru tw yg sy pregnant.. daa tlnjur berurut.. risau sgt masa awl2 tu.. Alhamdulillah skng daa masuk 3 bulan

2y ago

eya sis normal tu.. sy samar2 ja.. Alhmdulillah mgndung 😍

nanti awak dah check upt update la kat sini hihi 🤭 semoga berisi insyaallah. tapi kalau negative jangan sedih okay. kuatkan semangat ❤️

2y ago

2 hari lepas ada buat test. bila check malam 1 line je. bila check pagi dlm jam 10 pagi 2 line tp samar sgt. doakan saya ya mudah2an ada rezeki kalini 😊

dulu pernah jgak tukang urut cakap camtu , rupanya dah nak dkat period.. better check la kalau tak period

2y ago

tggu 1-2 minggu baru check balik, semoga ada rezeki ❤️

Saya pernah . Masa tu tukang urut ckp mcm berisi je ni .. Buat scan , tuptup dah 6w 😅

2y ago

In shaa allah . Saya doakan sis ada baby jugak taw 😘

Try upt sis baru boleh tahu. Kdg tu perut bloated je tu yg tegang 😅

2y ago

okay2.. tgu minggu depan kalau tak period juga baru test.

Kalau mengandung kite boleh mengurut tak?

2y ago

boleh seperti kaki tangan tekak dan sebagainya . janji jangan sentuh bahagian rahim dan perut .

Alhamdulillah , rezeki lah tu

2y ago

insya Allah aamiin