KELUAR LENDIR KOKO NORMAL TAK

Assalamualaikum mommy2..maaf saya nak tanya.. i'm 4 to 5weeks pregnant.. nak tnya kalw keluar lendir warna koko tu normal ke tak ye..i'm first mom. #seriusnanya #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

14 Balas

sy masa 3w memula koko , shri je . sy ok lagi think positif , mgkin penempelan . 4w ttiba spoting lg .sy da risau sbb mcm tak normal . sy p hosp . smpai hosp sy dpt rasa drh kluar bnyk . terus bleeding dan gugur 4w . next pregnancy , sy spoting 7w . berderau drh tp sy tak p hosp sbb hosp takkn bg ubat kuat rhim lagi baru baru pregnant ni . sy p swasta . alhamdulillah bby ok , doc bg ubat kuat rhim utk 5 hri , sy bedrest . spoting masa ni 1 hri je. 10w sy spoting lagi . mcm nk ngis ye sbb dah cuba kwal pergerakan apa smua ..sy pergi lg swasta . dpt ubat . 5 hri jgk . bedrest . spoting dlm 3 hari . tu last sy spoting. skrg dah 22weeks . berharap takde spoting pape dah . awak bole p klnik ok . kalau tk nmpk kantung dri atas , bole minta buat tvs .scan dri bawah . semoga kandungan awak baik baik je . Aamiin

1y ago

Allah.risaunya😭😭

normal pregnancy tak berlaku apa2 spotting ataupon bleeding dan setiap mommy condition dia tak sama. boleh jadi penempelan boleh jadi ancaman keguguran. sebab ada mommy yg mulanya keluar coklat2 dn lama2 bleeding. jadi lebih baik awak segera ke klinik utk doctor check awak. semoga urusan awak dipermudahkan🌻

1y ago

awak dh pergi klinik tak?

sy dulu 4weeks keluar spotting coklat dekat pantyliner cepat2 g klnik dapat surat refer ke hospital. tp g scan x nampak apa lg hospital bg ubat kuat rahim. alhamdulillah sehari je keluar koko org kata implantation bleeding tapi saya takot terus g spital

1y ago

sis tunggu dalam 2minggu then try test lagi.. if nk senang prgi klinik buat blood test.. yg tu lg accurate

sye spotting dari 1st pregnent lg. 2nd pregnant pun sme mse awal2 preggy .. dlm 2mnggu jugak kluar spotting.. ikutkn mcm xnormal sbb tkot gugur .. alhamdulillah ank first dah 1tahun 7bln. yg second ni tgh tggu hari je .. pape kena cek dkt klinik jgk ..

1y ago

dh pegi..but dktr kata darah period sebb cek rahim semua ok..and blom nmpk apa2..and buat test negatif plak..dktr ckp tkot upt yg sya guna tu rosak..mslhnya takkan la smpai semua rosak..sebb smha double line.sya cek guna upt dip n tell and last sekali clear blue yg biasa and digitl..semua positif and yg digital naik pregnant.. kat klinik diorg pkai mrs.tell me tu . sya ada try jenama tu sblom guna dntell and clearblue..tpi jenama tu xpenah positif .sentiasa negatif..cnfius sayaa

sya pun pernah jgak spotting ..boleh jadi normal boleh jadi xnormal ..masa awal mgandung tu ada laa dalam 5klinik sya gi sbab spotting tu ..Alhamdulillah kandungan sya sekarang dah 23mnggu ..sis kena byakkan rehat jgn buat kerja berat2 ..

1y ago

a'ah xnampak apa2 lagi sbab masih baru ..sya ritu spotting lama jgak laa dlm 2minggu ..dah first baby xtau apa ..sya time tu btoi2 risau laa ..last2 sya byakkan rehat jaa kat rumah n byak ambek mc sebab kerja sma ..

pegi hosp atau klinik segera ya. sy 5-6 weeks coklat firstday, threatened miscarriage. the next day gugur complete keluar freshblood. awak check je awal2 ni untuk doctor confirmkan sama ada penempelan atau sebaliknya

1y ago

dh pegi..but dktr kata darah period sebb cek rahim semua ok..and blom nmpk apa2..and buat test negatif plak..dktr ckp tkot upt yg sya guna tu rosak..mslhnya takkan la smpai semua rosak..sebb smha double line.sya cek guna upt dip n tell and last sekali clear blue yg biasa and digitl..semua positif and yg digital naik pregnant.. kat klinik diorg pkai mrs.tell me tu . sya ada try jenama tu sblom guna dntell and clearblue..tpi jenama tu xpenah positif .sentiasa negatif..cnfius saya

Pregnant kalau ada bleeding ke spotting ke tak normal ya sis. Kena cepat2 jumpa dr. Biasa dr akan bagi ubat kuatkan rahim 😊

1y ago

dh pegi..but dktr kata darah period sebb cek rahim semua ok..and blom nmpk apa2..and buat test negatif plak..dktr ckp tkot upt yg sya guna tu rosak..mslhnya takkan la smpai semua rosak..sebb smha double line.sya cek guna upt dip n tell and last sekali clear blue yg biasa and digitl..semua positif and yg digital naik pregnant.. kat klinik diorg pkai mrs.tell me tu . sya ada try jenama tu sblom guna dntell and clearblue..tpi jenama tu xpenah positif .sentiasa negatif..cnfius saya😩😩😩😩😩

Tak normal. Pergi clinic cepat. Any bleeding or discharge yang coklat to red color pergi check terus.

1y ago

dh pegi..but dktr kata darah period sebb cek rahim semua ok..and blom nmpk apa2..and buat test negatif plak..dktr ckp tkot upt yg sya guna tu rosak..mslhnya takkan la smpai semua rosak..sebb smha double line.sya cek guna upt dip n tell and last sekali clear blue yg biasa and digitl..semua positif and yg digital naik pregnant.. kat klinik diorg pkai mrs.tell me tu . sya ada try jenama tu sblom guna dntell and clearblue..tpi jenama tu xpenah positif .sentiasa negatif..cnfius saya.

Saya suggest pergi klinik jumpa Doktor. Semoga dipermudahkan urusan awk & baby baik2 sahaja

1y ago

aamin..terima kasih sis

saya pun sama macam kamu dulu. tp doc sudah beri ubat kuat rahim .

1y ago

yup doc suruh saya rehat banyak2 dan jangan jalan ke mana2 . skrg dah 22weeks. semoga kandungan awak baik2 💕