Leher melecet

Assalamualaikum mommy2 semua, nk tanya ada tak anak2 korang kene mcm ni. Baby sy baru lepas cucuk 3 bulan hari khamis lepas, then hari ahad tiba2 jadi macam ni, habis collar baju jadi warna kuning dan merah. Dah pegi klinik tadi, doctor cakap maybe eczema tapi mcm terlalu awal utk diagnos eczema sbb dia baru 3 bulan lebih. If anak mommy2 pernah alami mcm baby sy tolong share ubat atau rawatan yg sesuai. thank you #seriusnanya #firstmom

Leher melecet
75 Balas

ni ruam panas. lps mandi dap2 kan dgn towel bersih and kena make sure sentiasa kering kawasan nii. anak sye mse 2bulan dulu pon penah nak jadi mcm ni, kira nya baru permulaan. so sye mndi kan dia and make sure basuh bwh leher dia dgn sabun and bilas sampai yakin xde sabun lagi. and dap2 sampai kering.. sbb kalau x basuh kwsn ni akan berbau. lps tu sye sapu baby oil dgn cotton bud nak hilang kan kulit2 yg terkopek tu kalau ade. amek masa 3 4 hari bru hilang.