Mengidam benda masam

Assalamualaikum mommy² semua ... Kndungan saya dh 7week .. saya memang mengidam nk mkan benda yg masam² .. nasi saya kurang, kalau makan nasi je mesti tekak rasa mual nk muntah .. nk buat lepas ngidam saya makan limau kasturi ni n cmpur sedikit garam, Boleh ke mommy² 😔 #ingintahu #firstbaby #firstmom

Mengidam benda masam
15 Balas

Mcm kwn sy dia tak lalu nasi. Dia lalu asam je. Makan asam sampai tak makan apa2 yg berkhasiat utk baby dlm kandungan. And lastly dia sakit perut yg amat dan keguguran. Boleh nak makan masam. Tp ketika sis rasa mual2 atau rasa nak muntah shj. Tp makanan lain yg berkhasiat kena makan juga ya. Semoga kandungan sis dlm keadaan baik2 shj. Byk kan makan buah, sayur. Kalau tak lalu makan nasi sis makan spaghetti ke ganti nasi. Yg sis blh masuk ya