tumpang tanya 🙏

Assalamualaikum mommy² sekalian, di sini sya ingin bertnya pda mommy² yg berpengalaman @ yg prnah keguguran 🥺. sya bru lpas 2 mngu kegguran n sya dnc alhamdulillah complete miscrage lpas kluar hsptal drah sptting kluar dlam 8-9ary jerh lpas tu keputihan plak yg kluar, soalan sya normal kerh keputihan berwrna jrnih (mcm putih telur) tu keluar, keputihan sya da brapa kluar, x gatal n x b'bau pun. lgi 1 bila priod kita akan start balik lpas k'gguran.please jawab sya prlu jawapan anda tQ 🥰 ##pleasehelp #pejuang_garisDua #firstbaby #bantusharing_bunda

8 Balas

Waalaikumussalam, sy keguguran pada 30/03/21 keluar darah nifaz 2 mggu dan selepas semggu sy dtg period balik. Keputihan lepas keguguran bertambah dan saya disahkan GBS positive waktu buka buku pink bulan 8 haritu. Kadang penerimaan badan kita sbb bertukar hormon tp kalau awk was2 atau memerlukan penjelasan yg sewajarnya baik awak check doktor mereka lebih pakar. Semoga dipermudahkan segala urusan 😊

Waalaikumusalam, sy dah 2x miscarriage sebelum ni. Tengok badan awk jugak mcm sy lepas sebulan gugur baru period balik. Normal keputihan tu bdn awak dh start nak ovulate balik.

awk gugur berpantang tak?rasanya nrmal keputhan tu tk pun air putih yg kite tngh subur,,nanti period tu dia akn dtg sendiri lain orng lain hormon

sy hritu ggur 23 nov ..darah kua selama 2 minggu..kering je darah terus sy consume folic asid tu.. lepastu 26dec sy dtg period mcm biasa..

mcm sy 4 bulan lepas dnc baru period..ambil masa juga untuk period normal mcm sebelum ni ..sebenarnya depends pada badan masing2 juga

normal kalau keluar jeputihan jernih , biasa akan datang haid balik dalam 3 4 minggu selepas darah gugur awak kering .

Depends pada badan. Selalunya lepas habis nifas, nanti haid akan regulate mcm biasa.

sye gugur 29/10-9/11, 27/11 sye period...