Sakit bahagian tulang pinggul

Assalamualaikum mommy2, saya pregnat 26 minggu. Saya dah nak dekat 2 minggu sakit dekat bahagian tulang pinggul, akan terasa bila bangun dari dduk or baring. Mommy ada tips tak nak kurangkan rasa sakit ni, sebab nurse n doc kata ni sakit biasa and akan sakit sampai la pregnant nanti🥲. Bila dduk tak terasa, bila bangun n nak berjaaln tu terasa sakit sangat😩.

6 Balas

Sy alami benda yg sme sis. Mmg sakit gle time bangun n berjalan. Tapi skrg mcm dah ok sikit laa.. sy tak pernah bgtau nurse or makan ape2 ubat.

Ye.. sama mcm sy. Sy 26minggu 4days.. memang akan rasa sakit sampai nk bersalin… sebab baby dah duduk dkt laluan haa gtu dktr bgtaw laa…

saya pun sama.. skrg 25w3d.. nak bangkit dari tidur tu MashaAllah, sakitttt sgt... tp bila dh start jalan, buat kerja apa semua ok je

Cuba awk buat butterfly excersice utk ibu prgnant. Sy selalu buat yg tu dpt la kurangkan sikit sakit tu..

Squat sis. Sy rse wktu awal second trimester. Bnykkn brisk walk. Alhamdulillah skrg x rse dh

sy pon mcm tu..nt msk 27w kurang la sikit...