berasa takut

Assalamualaikum mommy2 nk tnya klu kita kna cucuk ubt tmbh darah dkt bontot tu 11 hari n kita x pergi x pa ka... Sy tkut la sbb ramai yg ckp sakit.. Padahal hb sy x la rendah sgt 10.3...ada x ibu2 yg bpegalaman.?? Nurse marah x yer n nnty apa tindakn susulan yg pihak klinik akn ambil..

2 Balas

Lebih baik sis prg, nanti nurse mmg confirm akan bising kalau Tak prg sbb hb low pun bahaya juga utk sis dan baby dlm perut tu. Hb low sis try lh makan makanan yg boleh tambah darah mcm bayam, kerang ,jambu batu ,buah naga macam tu semua...mudah2an hb sis Naik balik.mcm saya 20week pnh skli hb low dari bacaan 13 turun pi 11.8 tu pun nurse dh bising dh...lps tu saya amal kan makanan penambah darah dgn ubat coklat yg kena makan 1 biji sehari tu...sampai skrg hb saya mainten 14 lbh mcm tu.

Sakit tu memang sakit sis,tp itu utk kebaikan sis n bayi dlm kandungan tu.. Elok sis p sbb kna mara nnti olh misi..