Bimbang paras gula

Assalamualaikum mommy smua... Sya nak tnya sya dah minum gula second time masa puasa tu normal 4.36 tpi lpas 2 jam paras gula naik ke 7.73... Doktor ckp sya tdk di kesan kencing manis lgi sbb msih bwa 7.8 dan sya tdk diberikan tmujnji susulan cma doktor sru jga makan saja... Apa pndpat mommy smua??#seriusnanya #ingintahu

2 Balas

dlm buku pink ada tahap bacaan gula sebelum makan, selepas makan tu. Boleh rujuk. lain klinik lain tahap bacaan

buku sya tdk ada sis sbb tu tnya... sbb byk sya baca naik 7 dah tggi dah rsau la tpi doktor kata ok lgi