BABY KUNING

Assalamualaikum mommy semua Baby sy hari nie genap 7hari 05/07 cek up kuning bacaan 271 06/07 cek balik 338 terus admit wad 07/07 kluar wad bacaan 295 Hari nie 08/07 cek up balik,,belum tahu berapa bacaan Tapi baby masih nampak kuning dia,,nampak sgt Sy mmg kerap bg baby bangun setiap 2jam bg susu Yg peliknya baby x berak,,just kencing n kentut Macam mana nie??? Sy risau sgt,,takut kena masuk wad balik 😭😭😭

23 Balas

Try bagi susu formula sis. Mix dgn susu badan. Sbb kalau 100% susu badan mmg baby jarang berak. Nutrisi susu ibu masuk ke badan so takde benda yang akan dibuang melalui najis. Tu apa yg saya baca la. Dulu ada nurse suggest susu isomil khas utk kuning, tapi utk baby saya, saya guna s26. Pastu selalu kejut untuk dia celik mata, alhamdulillah, bru 3 hari guna tips ni kuning anak saya dah 60. So off utk check kuning.