Sakit tajam di bahagian bawah

Assalamualaikum mommy semua. Nak tanya2, sekarang ni saya bru masuk 35 minggu. Dah hampir seminggu saya rasa sakit tajam2 di bhagian kemaluan. Rasa sakit kjp jea dan xselalu. Kadang2 dia akan dtg rasa tajam2 tu lebih2 lagi klau tgh duduk. Dia mcm tarik dari rahim sampai ke bawah mcm tu. Normal ke rasa mcm tu? #newmom #firstmom

8 Balas

sy bru 32w skrg tp rasa mcm tu juga..myucuk² dkt bhgian bawah.. risau jugak sbb msih trlalu awl.. bby aktif sgt gerak.. rasa mcm kddukn skrg kaki ke bwh.. so sy fkir mgkin sbb kaki dia yg mndang² smpi rasa mcm tu.. semoga kita semua dipermudahkan spnjng hamil hinggalah bersalin nt insyaallah Aamiin

3mo ago

Amin semoga dipermudahkan urusan kita sis

Sama macam saya. Sakit bahagian bawah perut dan ari2. Hari2 saya doa biar ada tanda macam pecah ketuban ke keluar darah ke. Saya tknak rasa sakit sikit2. Saya pregnant anak 1st taktahu macam mana contraction.38w dah kena serah diri.Saya duduk sorang je kat rumah, suami p kerja.

3mo ago

Sama la sy pun anak 1st, itu yg takda pengalaman tu. Saya pun kema serah diri awal sbb gdm on diet. Semoga dipermudahkan urusan kita

sama sis,sya pn bru msk ke 35 minggu.ada rasa sakit² kat bahagian bawah tpi x selalu.time bby mngeras time tu terasa sakit mncucuk².

ikut pengalaman sy sendiri ,bila dh start rasa sakit mencucuk dkt bawah tu tandanya xlama dh nk bersalin.

3mo ago

normal .. time ni kdg2 dtg false contraction. kalau rasa kerap mengeras, try rest. jgn buat kerja sgt. n selalu alert tanda2 bersalin yg selalu nurse bagitahu tu. keluar darah lendir, contraction kerap atau pecah ketuban.

35W juga. rasa menyucuk2 kt ari2 , perut rasa berat kat belah bawah. semoga kita semua bersalin dengan selamat.

3mo ago

Minggu lepas beras bawah, tapi minggu nie plak jadi mengeras dekat atas. Tggu check up doktor esok. Harap takda apa2 la

Saya pon sekarang 34w dah start rasa sakit kat bawah, macam nak senggugut plus nak membuang..

3mo ago

Sama sis😂😂masa tula practice pernafasan

samalah Sye sis. Due 7/4 tapi dah rasa sakit2 mcm2 kat bahagian bawah.

lightning crotch nama dia.