Jerawat Pasir

Hi, Assalamualaikum mommy to be.. Saya nak tanya skincare apa yang sesuai untuk ibu mengandung ye? Saya baru 11 week pregnant muka naik jerawat pasir yang teruk, ada yang sampai ada mata, gatal n Agak pedih jugak, mungkin kalau x gatal or pedih saya okay lagi kot, ni tahap merenyam dah nak garu.. ? boleh suggest x product apa yang sesuai?? Kalau pakai bedak sejuk boleh ke? And bedak sejuk apa yang sesuai ye?? Maaf banyak tanya.. ? harap ada yang sudi respond.. Thank u.. ???

1 Balas

Better jgn pakai apa2 sbb ni hormon ibu mengandung..nti banyak yg sugest product itu ini lagi teruk muka sbb belum tentu sesuai dgn kulit muka walaupun menda sama terjadi kat org lain...cuci dgn air biasa je..klu pakai bedak sejuk pun ok jugak asalkan nama bedak sejuk.selalu akak pergi checkup perasan sorang nurse tu dia pregy tangan dia kira kanan gatal2 tompok2 hitam pada akak tu maybe alahan dia masa pregy.