Hi mommy out there. Saya nak tanya, normal ke bila dah w18 akan rasa gatal pada bahagian alat sulit?

Assalamualaikum mommy out there. Nak tanya normal ke

3 Balas

Salah satu tanda jangkitan ialah gatal jika ia dibelah dalam.. so, tak normal. bersihkan betul2 faraj dari atas(depan) ke bawah (belakang), jngn guna apa2 sabun/pembersih faraj. lap kering2.. jika tak ok juga, jumpa doc. jika diluar faraj/ bahagian di antara celah paha dan kemaluan tu salah satu sebab kerana kulit kering. letak lah pelembab/losyen yg sesuai, minyak kelapa dara ke, minyak zaitun ke. jangan bagi kena masuk dlm faraj pulak. kalau makin teruk jugak, jumpa doc ok.

3y ago

Oke thankyou tau. Noted 👌

Gatal tu punca dari keputihan ke atau memang gatal tapi takde keputihan?

3y ago

Takda keputihan. Bukan sebab keputihan

cuci miss v elok2..xperlu pakai pencuci