LAPAR SETIAP 2-3 JAM

Assalamualaikum mommy mommy semua ? Nak tanya siapa yang since pregnant ni lapar memanjang ? Normal ke even kandungan baru 4 wk ++ lapar mcm tu ? Dan nak tanya, susu apa lagi yang elok untuk mommy pregy minum ye selain dari HL ? Kita dah jemu laa hari hari minum susu HL ? #firsttimepregnant #4wk++

LAPAR SETIAP 2-3 JAM
40 Balas

Sama mcm saya.. sebelum tahu pregnant saya on diet IF.. Puasa sampai 18jam sehari.. Pastu tiba2 perut jadi x tahan lapar.. pelik jugak kenapa kan.. selalu ok ja.. Sampai satu hari tu saya sakit perut memulas2.. Masuk hari kedua sakit perut try la check upt.. Tngok2 naik double line.. Terkejut sungguh time tu sbb diet mmg utk pregnant pon.. Saya TTC dh 7y5m.. Ptg tu jugak pegi check kt klinik.. Doc confirm kan dh pregnant 4w5d time tu.. Syukur alhamdulillah.. Start dari hari tu mmg sedia2 lapar la.. Start alahan muntah2 masa kandungan 6w.. Tpi lapar tu still xleh tahan.. kena mkn jugak walaupun muntah sedia.. Now dah 12w5d.. Dah 3 hari xder muntah2 dah.. Harap2 hilang terus la alahan ni ❤️😊

4y ago

Sepanjang pregnant ni saya minum susu enfamama perisa coklat + susu low fat + susu full cream.. Kdg2 beli HL/Ducth Lady/ Marigold.. Yg mana offer saya beli jer 😂🤭

Haha... Mmg la mcm tu kdg ada org x perasan dia preggy kan pelik kdg kul 12 mlm minx mkn...padahal rutin kita akan tido tapi klu preggy x de maaf selagi makanan tu x masuk x leh tido... Kdg suami bgn utk teman je... Sbb baru lepas mkn mlm masa tu... Saya preggy pertama x leh masuk lgsg HL sbb pernah muntah so saya amik susu lain... La ni nombor 2 ada farm fresh dari yogurt smpi susu dia saya ambil... Taste dia x memualkan.. Klu minum pun okay je

seelok²nya minum susu serbuk .. itu lebih elok .. tapi kalau ade alahan pada susu serbuk .. tl pe boleh je minum susu yg dah siap .. ada jual dikedai tu .. lebih mudh .. setgh ibu dia tk masuk dgan susu serbuk .. atau susu yng dh siap tu .. ikut pada ibu jugak susu ni ..

Sy dr 5 weeks skrg 14 weeks masih alahan. Walaupun sy ada gastrik, kejap2 gas naek rasa lapar tp syg x boleh mkn sbb x de selera sgt. Mkn je nk muntah. Dlu awal kandungan sy minum HL jugak lepas tuh susah nk dpt stok sini sy tukar susu nie. Alhamdulillah ok dgn sy.

4y ago

X manis sgt x tawar sgt. Sedang2

maknanya bkn saya sorang jela perasan benda ni..heheheh..pukui 9 dh hantam bihun..kui 11 dia mai lapaq mcm xmakan pa langsung..bli roti 2 bgkus..xdan tgh hri lapa lagi..jamah je roti dlu..suami tgur malam prot bunyi cam lapa jer🤣🤣

Sy dah 36 weeks ni rse lg cepat lapar sis...bru lepas mkn nasi tp daa lapar...kena topup mkn nestum...klo mlm lg laa..siap berkroncong...2 pket nestum bru hilang rse lapar.. mse awal2 preggy n pertgahan xde pulak gitu..😅😅😅

sama sy manjang lapar lmbat mkn naik sebu perut berbunyi2 pdahal sahur mkn berat²...jam 11@12 dh mula dh...rase haus lapar hahahaha...kenalah buka sbb dh mula rase nk pening² kepala

Entah la... sbb sy dh pregnant 6bln+ pn still xdak selera makan... mkn sikit ja... dari buka buku pink smpai sekarang berat asyik turun ja.. berat skrg lg kurang dari masa buka buku pink...

Saye pun masa first trimester akan lapar setiap 2-3 jam kalau x makan nnt akan pening pening and rasa nak muntah 😅 kalau da rasa lapar tu terus makan kayh jangan biar lama lama

Waalaikumsalam sis. Samalah kita sis. Saya pun klu pregnant memang asik lapar jak. 😅 Balik2 mulut tu nak mengunyah. 😁 Saya memang balik2 makan tapi cikit2 jak la.