Pregnant lagi

Assalamualaikum mommy, ada ke mommy2 yg cser anak baru nk msok 9 bulan da pregnant lgi?? #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

7 Balas

waalaikumsalam .. ada je , tpi sebenar nya czer jarak mesti 3 tahun .. sya preg anak no 4 , time dpt tau preg bulan 12/2019 .. anak no 3 bulan 1/2020 bru nak masok 3 tahun .. tu pon sya sepanjang pregnant tu kena refer pakar je sbb nak scan baby and luka dlm .. luka dlm blm sembuh sepenuhnya lagi .. sbb tu jarak kena 3 tahun bru blh try pregnant lagi .. sya jarak hampir 3 tahun tu pon dah tolak refer pakar .. nsib dpt bersalin normal tpi doc pon dah ckp dorg standby gak utk emergency czer andai x berjaya normal time tu .. sya mmg nak normal .. x nak sya ulang czer lagi .. skrng sya pregnant no 6 dah 4 tahun berlalu lepas czer , still skit belakang .. membongkok jgn dickp mmg x leh .. luka czer kdng skit perit sndiri terpksa tahan guna bantal ..

Dr tak galakan sbnrnya sb luka dalaman blum sembuh..3 thun bru d bnrkn mngdung. Bila perut membesar masa tu la trasa sakit sb kulit isi tertarik tapi dah rezeki kan..jgn risau laa dktr akn pantau jga cuma kna stnby kna bebel..ada stgh dktr akn membebel.

sy anak kedua 1 thun 4 bulan czer skrg tgh tngu hari anak ketiga admit 21/11 czer 22/11 😂😂xbrani nk normal sebab jarak to dekat sgt ❤️

ada ramai je awak. ada yg baby baru usia 6bulan pregnant lagi pon ada awak. sy pon baby setahun 2bulan tahu pregnant 2nd baby. sekarang dh 28weeks

2y ago

awk prgnant ke sis ?

anak saya 24hb ni masok 9bulan saya da sebulan tk period 😌 tk test lagi takut 😂 anak yg kedua nie haritu lahir czer

saya umur anak masa tu da 1tahun8bulan tak salah dah pregnant lagi , due bulan 12 umur anak yang sulung genap 2tahun4bulan dah ..

2y ago

itu saya tak pasti lagi puan sebab appt saya bulan 11 nanti jumpa pakar o&g nak tau sama ada boleh bersalin secara normal or ceaser tapi mudah2 lah nak merasa bersalin normal .. amin2

semoga Allah permudahkan urusan awk, anak & baby. Bnykkan berdoa minta Allah jaga & lindung. Hugs ♥️♥️

2y ago

terima kasih