Tanya mommy

Assalamualaikum mommies Nak tanya, normal ke tak kalau waktu pregnant breast rasa macam makin mengembang and then rasa gatal2. Rasa gatal tu yg xtahan lagi2 kalau berpeluh. Kadang garu sampai melecet 😪Bra tiap2 hari tukar. Tq

2 Balas

waalaikumussalam mommy. normal mmg ada preggy mommy yg alami gatal² tapi menggaru pakai kuku tu boleh jadi luka nanti. sy suggest mommy rujuk doc/nurse dan sbgai backup boleh guna calamine lotion/calamine cream utk redakan sikit gatal gatal tu.

2y ago

skrg baru start pakai lotion cocoe butter. harap menjadi laa

normal sisQue .. sbb kulit merenggang .. pakai laa lotion yg sis selesa .. ikut badan. mcm sy lotion amway allano tu je yg sesuai. . hehehe lain lg gatal dibuatnya sbb kulit sensitive