Gatal gatal di perut

Hi mommies, saya tgh pregnant 20 weeks, nk tanya normal ke perut gatal2 and naik ruam, kdg malam tu rasa gatal sgt, nk garu org ckp tak elok. #firstmom

2 Balas

kalau naik ruam tu tak normal sis. sis ada alahan apa2 ke? atau mungkin ruam panas/peluh. saya last pregnancy ada juga macam tu, sehari kemudian saya demam panas. doktor suspect sebab kencing kotor, tapi bila buat urine culture clear je. cuma doktor bagi calamine lotion buat sapu. cuba sapu moisturiser yg hydrating/cooling, tengok membantu tak.

Normal gatal2 tapi jangan digaru sebab nanti tak hilang parutnya