6weeks+ pregnant

assalamualaikum mommies, sy ingin bertanya normal ke selalu rasa sakit area bawah perut (mcm period pain) 1st trimester ? dan sakitnya kerap juga boleh share apa2 pengalaman? terima kasih mommies 🥰 #1stPregnancy

2 Balas

Sakit camne tu? Cramping atau pedih?

9mo ago

Last friday jumpa pakar, bila check kata normal since baby tgh menempel.. sbb tu cramp.. tp dia bg ubat cairkan darah utk bantu baby menempel betul2 since ada history gugur 2 kali… last gugur pun cramp jugak… the best way, jumpa Dr and biar Dr advise proper…

Normal. Rehat bila sakit

9mo ago

Bagi saya normal. Lagi pun, saya buat pengesahan awal kehamilan di klinik swasta betul2 selepas UPT +ve. Masa tu ada spotting juga. Esok tu daftar dan cek diri dan kandungan di KK. Dua klinik swasta dan KK sahkan saya hamil 4 minggu. Saya dpt buku pink awal sbb saya berisiko hamil. So, period pain semasa awal kandungan tu normal bg keadaan saya. Jika puan risau, jumpa doktor utk pemeriksaan lanjut ye. Setiap kandungan tak sama keadaan dan pengalaman.