pregnant 22 minggu

assalamualaikum mommies smuaaa . saya nk bercerita dn bertanya . sy first time mother umur 20 tahun , mengandung dh 22 minggu . minggu lps sy naik motor and masa bwk motor tu , sy terhentak kat lubang jalan raya tu . dlm setengah jam lps tu sy start rasa ngilu bwh perut , lpstu ada keluar darah sikit . sy dh pergi klinik , dr kata takde apa , baby oky . tp dr kata uri sy dibawah . jdi sy lega bila dr kata baby ok . tp smp skrg rasa sakit yg bawah perut tu tak hilang lagi , makin sakit rasanya . jalan pun sakit . angkat kaki , nk cabut seluar , nk pakai kasut , pun sakit . mmg sakit . skrg rasa sakit dia smp ke tulang blkg . jdi soalan sy kat sini , ada tak mana ii ibu kat sini yg ada pengalaman uri dia duduk dibawah ? apa korang rasa waktu tu ? sakit juga ke waktu uri kat bawah ? maaf sbb bertanya byk soalan . sy #firstbaby dn msih muda , sy harap semua boleh tolong sy #pleasehelp #firstmom #seriusnanya #ingintahu

1 Balas

Kalau x silap saya, bila ibu mengalami placenta previa type 3 or 4, memang ibu akan mengalami sakit - sakit macam ibu sdg mengalami sekarang. Sakit perut ligament, rahim sakit macam contractions, sakit sampai tulang belakang semua ni. Better ibu ke hospital jumpa doctor pakar OG and biar doctor check dulu and bagitau doctor pasal keadaan you sekarang. Meanwhile, ibu kena rehat dulu, bedrest kalau boleh and jangan buat kerja berat and jalan-jalan banyak sbb uri kat bawah sekarang. Jumpa doctor ya immediately.

2y ago

Ibu rehat dulu and observe badan, kalau sekali lagi sakit and sakitnya x kurang, please jumpa doctor sekali lagi. Jangan risau sakit tu akan berkurang.