cuma nak meluahkan

assalamualaikum mommies, saya nak luahkan sikit apa yang saya rasa. saya surirumah & saya dah masuk 30 minggu, tapi satu barang baby pun saya tak beli lagi. bila saya cakap dengan husband nak beli barang keperluan untuk bersalin & baby sikit sikit dia buat macam endah tak endah je. saya taknak nanti bila nak dekat bersalin, beli sekali banyak. saya dah siap share list yang saya buat untuk keperluan bersalin dan baby dekat husband, tapi husband buat tak tahu je. bila saya cakap dekat husband yang saya nak kerja, dia tak bagi. saya jenis yang tak reti nak meminta, walaupun itu husband saya sendiri. saya tak tahu nak buat macam lagi 😌

23 Balas

Faham sangat sebab saya pun lalui tu masa first pregnancy... Satu je awak kene tahu laki ni tak faham apa2 awak kene minta and explain benda tu kat dia... Kalau awak tunggu je sampai branak takkan dapat pape... Ikut pengalaman saya, saya bincang and minta and tunjuk apa brg perlu beli, pastu kami beli group by group bukan semuanya serentak, kalau serentak akan buat laki ni rasa lemas sebab dieorg ni tak faham... Maksud group by group is bulan ni barang mandian baby, bulan seterusnya pakaian... Kalau tknk bulan, minggu pun boleh so that dia tak rasa mcm mendesak dia... Tulah rumahtangga... Kadang rasa laki yg complicated sebenarnya kikiki pape pun enjoy your pregnancy jangan stress2...