Cara buang angin dalam badan

Assalamualaikum mommies . Nak tanya selain mengurut , boleh ke minum air halia utk hilangkan angin dlm badan ? Btw, saya baru 10w .

12 Balas

Sesetgh org pregnant mmg bloated terok. Sya pn jdi msa 1st trim haritu. Mkn setiap 2jam utk elak perot msuk angin, snacking buah jgn tggl, mnum air ksg byk, sapu minyak angin di bhgian bahu utk bantu kluarkan angin. Tido mlm pkai stokin. Semoga sis cpt2 sihat ya..

sy msa prgnt time trimester 1. angin dlm bdn mmg bnyk gilerr.. setiap pagi masa gosok gigi , sy akan gosok lidah bagi muntah angin. supaya angin tu kuar .. tp tghri , ptg ada balik angin tu. mmg waktu tu angin dlm bdn mmg x kawal. urut ke apa ke. still ada jgk. .

1st trim kena pandai2 pilih makanan yg x berangin..mcm sy try an error tp klau tau tu pinca dia sy x mkn dah..sbb bila ade angin bloated teruk ni rse nk muntah..bykkn mnum air suam..sbb angin mudah kluar klau sy..

Kadang sebab pregnant ni boleh jadi bloated. Buat apa pun tak jalan. Makan dalam kuantiti yang sedikit, tapi kerap. Banyakkan minum air.

saya ambil gaviscon peppermint. kak saya nurse wad bsalin syorkan dan pernah tanya doc kata boleh.

kalau sy bykkan minum air suam dgn buat senaman ringan je mnjadi jgk utk buang angin

Angin dlm bdn tu sbb pemakanan. Jga mkn je kurang la angin tu

Saya pernah try air halia tp takda effect pun. Angin tetap ada & tak berkurang

7mo ago

minum susu kambing puan

awak suruh siapa mengurut? bahaya la. tambah2 awal trimester.

7mo ago

betul apa yg puan @naddycakea sampai kan. kalau nak urut sekali pon pastikan yg mmg betul2 mahir. jgn pergi urut dkt tmpt xde sijil

saya mkn prebiotik kanak2 punya. low dose. Alhamdulillah badan selesa