Buku pink : 11 weeks pregnant

Assalamualaikum & hi mommies. Nak tanya, saya hari tu check up dekat private hosp sbb dekat dgn rumah. Masa check up terus mereka bukakan buku pink. Adakah saya masih perlu buka buku pink dekat KK? Jika ya, saya akan pegi KK utk buka buku pink. Thank you❤️

4 Balas

sy anak 1st buka dekat private. bersalin dekat gov. tak buka pun buku baru kat gov/kk. Dctor sambung guna buku yg kita buka dekat private.

dont have to. unless youre planning to give birth at a gov hospital its best to bukak buku pink di KK. kalau plan nak beranak swasta tak necessary.

1y ago

Thank you sis. Alhamdulillah saya dah bersalin 2 months ago ☺️

Klu plan nk continue checkup di private, xperlu. Klu nk checkup di kk, kena buka buku di sana.

better buat jugk buku dkt kk...risau jd apa2 kits ad nama daa dkt kk...