Gdm diet control

Assalamualaikum mommies,... Mas de gdm on diet control... Doc dh bg Tau klu x bersalin jg.. 1/9nie kena masuk ward.. 2/9 kena induce... Nie first baby... De questions 1)induce tu mcmne yer 2)de tips x agar cepat bersalin sebelum kena serah diri..

2 Balas

klo induse ni lh.. ikut pengalaman sy... kena masuk belon atau masuk ubat.. klo belon masuk nya mmg xrasa sakit.. tp lpastu sakit nya jgn ckp lh.. selagi belon xpecah atau jatuh tunggu je lh.. biasa doktor akn bg masa untuk belon tu jatuh atau pecah.. tp klo dibg ms xjg jatuh ayau pacah doktor akn check jalan, agak2 jalan dh buka walpon belon xjatuh.. dlm 4-5 cm doktor terus tolak l.room.. klo masuk ubat doktor xbg jalan doktor suruh baring sampai lh air ketuban awk pecah baru lh dokter check tengok jalan.. klo masuk ubat, doktor akn tanya awk ada apa2 masalah kesihatan? contoh, ashma ke atau batuk ke? sbb klo ashma resiko nya tinggi.. klo kesan ubat tu tinggi bahaya untuk kesihatan awak.. mcm sy, sy ada ashma resiko masuk ubat tinggi.. sbb tu sy masuk belon.. sbb belon ni resiko xtinggi..klo sy baik belon walaopon sakit nya memaksa awak ronda 1 ward...