Ward Bersalin

Hi Assalamualaikum mommies.. Boleh tahu sesiapa yg pernah ada pengalaman bersalin di Hospital Putrajaya @ Serdang? Tak kisah kelas berapa @ fpp @ tak..boleh tak share experience atau apa2 info2... Maklumlah first preggy takde pengalaman nak survey2 tempat...

1 Balas

Saya bersalin kat hospital serdang . Lepas daftar tu kena tunggu kat kerusi sebab katil ward penuh . Memang kena sign surat menunggu katil 48h . Tapi alhamdulillah dia sedia kan sofa bukan kerusi besi . Selesa lah sikit . Makanan pun ada disediakan . Husband boleh tunggu kat kerusi luar , dekat je . Saya pergi hospital pukul 10 pagi . 12 malam baru dapat masuk labour room . Tu pun sebab saya dah tak tahan kalau tak labour room pun penuh juga . Saya bersalin dalam labour room yang ada satu katil je . Lepas siap jahit , dorang hantar kat ward , saya dpaat bilik khas , ada dua katil je , toilet pun dekat . Tak tahu kenapa tapi maybe sebab saya tak de risiko kot so dorang dah aim warded tak lama

4y ago

Ok baik sis.. Terima kasih atas perkongsian! 💕