Berapa bulan bayi boleh tidur meniarap

Assalamualaikum mommies.. Berapa bulan bayi boleh tidur meniarap ya? Anak say hampir 2 bulan. Kadang2 tidur meniarap.. Ini 1st baby saya.. Mak saya ckp jgn bagi baby tidur meniarap, sbb tangan dia belum kuat.. Tapi ada beberapa article yg menyatakan bayi boleh tidur meniarap. Mohon bantuan para mommies. Tq 😊

1 Balas

Sebolehnya elakkan ya. Boleh google SIDS (Sudden infant death syndrome). Boleh bedungkan anak kalau jenis yang bergerak sikit dah terjaga. Elak tiarapkan anak masa tidur