Checkup baby

Mommy skrg checkup ke kk berapa kali . Sebulan sekali ke 2 minggu sekali ke. Bole share knp hihi

5 Balas

sebulan sekali kalau takda any risiko which means takda gdm, bukan obesity and etc yang berpenyakit. kalau 2 minggu sekali tu ada gdm semua. macam saya bfr tahu ada gdm, sebulan sekali je check up. after sangkut gdm tukar 2 minggu sekali.

10mo ago

ooh sis dah berapa minggu?

Now 2 minggu sekali lepas berat badan naik mendadak 5kg . takde sangkut gdm ke apa just berat bdan sahaja . Tapi ok jugak check 2 minggu sekali terasa cepat masa berlalu 😂

10mo ago

Hehe betul dear , itu hari alahan teruk xselera makan . Masuk 5 bulan lebih slow2 ada selera makan , makan tak ingat dunia 😂😂

Saya sebulan 2x..sy high risk sbb 8 thun lps usia kndungn 20 mggu bby out tnpa ada contraction.. Dn sekarang ni dgn ade sakit drh tggi sblm mgndung sekali.

patutnya sebulan sekali tpi mesin cek hb kat klinik rosak hb rendah tpi bila cek mesin kat kk hb tinggi plk 🥴 paksa 2 minggu sekali gi klinik 😬

sebulan sekali alhamdulillah terasa lama plk bila x pegi kk😅