Panau ruam

Assalamualaikum mommies. Ada tak mommies tahu kenapa badan anak saya naik ruam panau kecil2 macamni. Dia naik dekat dada, pelipat leher dan belakang badan. Takot merebak dekat muka pula nanti ? #AnakSulung #Boy #2Bulan

Panau ruam
9 Balas

Baby sy pernah mcm nie kat blkg bdn,pstu sy jupe doc, dio kasi ubat sapu..calazite lotion..senang guna sbb jenis roll..ia mcm bedak sejuk .alhamdulillah..da xde da..nanti sis try la gi farmasi ke tnya..or terus jer gi klinik

baby saye mase umur sebulan jadi gini lepas ruam dy hilang ,, saye rajin pakai kan tepung ubi lelama dy hilang sendiri☺️ now baby dha 2 bulan saye pakai bedak biasa jex kat bawah bawah leher

Refer pd dktr la sis lg better kes2 mcm ni. Bukan ape. Drpd try & error baik dptkan rawatan yg sepatutnya. Tak semua bnda kte kne refer dgn org. Takut nanti ank sis jd lg melarat

baby saya pun ad jugak dekat belakang leher dngn belkang telingaa mcm panau tapi mak saya cakap bukan jugak sbb budak lg kan, hmmm ad ubat ke??

Hi sis sy nak tanya, dah okay ke ruam anak sis ni? Pakai ape ya? Baby sy pon jadi ruam yg sama

Sy jumpe doctor,doctor bagitahu alahan susu fm..kene refer doctor

Waalaikumussalam, better bawa jumpa doktor sis

Mcm eczema ni. Ada ubt sapu. Tkot melarat

Jumpe doc