Pregnant c-zer anak pertama

Assalamualaikum mommies. Ada tak mommies dekat sini yg anak pertama c-zer and pregnant anak kedua sebelum anak pertama umur 2 tahun? Bersalin second baby tu ada chance tak untuk deliver secara normal? Mana tahu ada mommies yg berjaya deliver secara normal cuba cerita pengalaman sikit😄#adviceplease #firsttimemom #newmom #bantujawab

14 Balas

Saya slh seorg nya. Tahun 2021 pregnant ank sulung emergency czer. Tahun 2022 pregnant lgi time umr si sulung 1tahun 3 bln. Tahun 2023 bulan june slamat mlahirkan ank kdua scara normal tnpa induce. Time tu ank sulung baru berumur 1tahun 11 bulan. Blm genap 2 thn. Btw time pregnant ank kdua dri awl smpai brsalin xprnh rsa sakit2 dkat czer. Bila kndungan dan mncecah 34w doc kk ada bt appointment utk refer doc pkar utk scan luka czer bhgian dlm utk decide boleh ke tak brslin normal. Dan doktor tu pun bgtau sy yg luka czer sy ok xda apa msalah dan sy blh pilih dua2 antra normal atau czer. Sy pilih utk normal dan Alhamdulilah sy dpt normal akhirnya 🥰