Pregnant c-zer anak pertama

Assalamualaikum mommies. Ada tak mommies dekat sini yg anak pertama c-zer and pregnant anak kedua sebelum anak pertama umur 2 tahun? Bersalin second baby tu ada chance tak untuk deliver secara normal? Mana tahu ada mommies yg berjaya deliver secara normal cuba cerita pengalaman sikit😄#adviceplease #firsttimemom #newmom #bantujawab

14 Balas

sy skrg pun tgh pregnant anak ktiga,anak kdua sblum ni czer umur bru sthun ..ikut kita jgak sis,doc ckp kalau kita ok boleh la bslin nrmal..tp kalau tak ok mmg kena czer...depends pd kshtan kita

ada. ramai. high chance boleh bersalin normal sebenarnya. tapi kena tengok juga csec first tu sebab apa. adik baru bersalin tadi 2nd baby. anak first csec, baru setahun setengah.

1mo ago

yg 2nd ni normal.

boleh vbac, tp kena natural contraction tkboleh induce. Sbb induce lbh kuat drpd natural contraction. Ada risiko rahim pecah kalau request induce.

klu jarak kehamilan kurg dri 2 thun..akn kena czer utk kli kedua..klu jarak lbh 2 thun..insyaAllah blh normal..tp depends pada doktor