Pregnant c-zer anak pertama

Assalamualaikum mommies. Ada tak mommies dekat sini yg anak pertama c-zer and pregnant anak kedua sebelum anak pertama umur 2 tahun? Bersalin second baby tu ada chance tak untuk deliver secara normal? Mana tahu ada mommies yg berjaya deliver secara normal cuba cerita pengalaman sikit?#adviceplease #firsttimemom #newmom #bantujawab

14 Balas

Walaikumsalam, selalu kalau xda masalah apa2 boleh ja normal delivery. Tp kalau anak breech ka uri kat bawah ka yg tu doktor akan suggest czer jgk. Saya anak 1st emergency czer sebab fetal distress, anak 2nd nak try normal tp baby breech pulak. So terpaksa czer jgk. Yg 2nd ni baru ja bersalin 31/3 bulan posa, skrg masih berpantang. ?☺️