Pregnant c-zer anak pertama

Assalamualaikum mommies. Ada tak mommies dekat sini yg anak pertama c-zer and pregnant anak kedua sebelum anak pertama umur 2 tahun? Bersalin second baby tu ada chance tak untuk deliver secara normal? Mana tahu ada mommies yg berjaya deliver secara normal cuba cerita pengalaman sikit😄#adviceplease #firsttimemom #newmom #bantujawab

14 Balas

Mungkin bergantung dgn doctor masa tu juga. Sy ada kenalan kesihatan dia & kandungan ok ja tiada masalah, anak first dia masih 1 tahun lebih tp doctor bgtau dia yg dia kena bersalin czer juga sbb jarak x sampai 2 tahun dari first bersalin. Klu jarak bersalin lebih 2 tahun baru dorang consider utk cuba normal delivery. Tu yg kwn tu share la. Masa checkup dkt klinik masa jumpa nurse&dr sis boleh ja tanya dorang utk confirm

1mo ago

yg ni sangat betul. jadi kalau sis betul2 nak bersalin normal, shop for doctors. cari doktor yg betul2 supportive. cari 2nd 3rd opinions kalau boleh.