Due 22.12.2021

Assalamualaikum Momies..siape yang same due ngan kite..dah bersalin ke lom??risaunye terlebih due..cm ne nak cpt bersalin sebelum due..tak nak induce. #ingintahu

14 Balas

Sya dua dua kali pregnant terlebih due.bersalin 40w 4 hri dan 40w3 hri. Org pregnant 9 bulan sya pregnant 10 bulan.hehehe. X pe sis.kalau dah mmg baby tu belum smpai masa nak klua lg, bt la apa cara pun mmg dia x nak klua lg.dah tiba masa dia akan klua.insyallah... smga dipermudahkn urusan berslin nnt. Org petua bnyk berjlan, sya merata tempat pegi berjalan baby ttap klua lebih dri due.

Saya due patut 12/12 tapi baby nak keluar awal..25/11 dah turun tanda pergi hospital😅tapi baby selesa false alarm bebanyak sebab check jalan baru 1-2cm je masuk hari ketiga kena induce belon pagi..malam 28/11 4.5cm dah masuk lr tetau dah keluar hari sama hehe😂😂

Waalaikumussalam. Sy due asal 23/12/2021, tp mungkin sbb aktif sgt merayap sana merayap sini, shopping barang berat kehulu kehilir, kemas satu rumah mencangkung sana sini, jadi 26/11 dah bersalin 🤣 kena aktif, banyakkan berjalan. Squat / mencangkung. InsyaAllah.

2y ago

actually dexa untuk matangkan paru² baby ..itu kalau mengikut sains la..tapi kalau tanpa dexa pun paru2 boleh matang yunk jika Allah berkehendak hehehe kan . btw tahniah selamat berpantang..jaga diri baik² jadi baby yunk dikira premature juga tu ...biasanya kalau premature kena tahan wad 3hari dan jika under weight 2.5kg 1minggu kena tahan hingga capai berat yang boleh dikatakan berat stabil dan normal ..itu kalau prosedur hospital la tapi tak semua macam tu juga tengok tempat mm

banyakkan berjalan, riadah. 😂 saya berapa jam sebelum beranak pergi jalan2, sempat shopping emas dulu untuk baby konon nya lagi 2minggu nak keluar. 🤣🤣🤣 then rasa penat sangat. lepas berapa jam tu rasa senggugut tak sampai 2-3 jam beranak dah😆

2y ago

Tips : Banyak kan bersama suami😊 tips dri mommies2 yang pengalaman haha

Saya due 28/12. 13/12 dah bersalin. Saya taktau lah. Saya selalu berjalan je. Hari ahad berjalan pusing aeon 4/5jam. Tengah malam air ketuban pecah. Alhamdulillah rezeki beranak awal pagi tu. Banyakkan berjalan. Penat mintak laki urut kaki.

kalau kandungan sy sebelum ni menjadi, due sy pun 22.12.2021 jgk puan tp bukan rezeki sy 😭syukur alhamdulillah skg sy mgandung balik dah 16w. doakan kandungan sy kali ni sihat n baik sehingga baby selamat dilahirkan. aamiin..

2y ago

🤲Amin ya Rabbal Alamin.. insyaaallah,semoga kamu dan baby sihat sejahtera dan dipermudahkan segala urusan kamu sampai waktu bersalin kelak.

Saya due 16/12 esok tapi still belum turun tanda huhu dr bagi lagi seminggu, dah mcm2 dah buat… semoga dipermudahkan urusan kita semua 🥺

2y ago

🤲Amin Ya Rabbal Alamin..semoga Allah memakbulkan doa kite semua..

sya 31.12 due sis , xde tnda lgi . tp bnyk org bgtau kena bnyakkan bjln . supaya bukaan cpt . hehe

2y ago

due kami 30/12harap harap baby klua awal 🥰

Sya baru bersalin 10hari lepas..kena induce mmang sakit sngat betul..smpai trauma rasanya 😩

2y ago

Allahuakbar..dgr2 dri member cm tu la..Tu yg xnk lbh due..papepon tahniah wak dah slmt bersalin..dah jumpe buah hati..selamat berpantang.

banyakkan bersama suami sis rajin berjalan buat squat inshallah sebelum due date