AIR SUSU KELUAR BILA

assalamualaikum momies ... sya nk bersalin ank first ... air susu kita kluar weeks kbrpa ya?? risau pulak xd tanda2 air susu nk kluar ... 38 weeks dh ....ada x tips nk bgi kluar cpt atau tggu shingga bersalin ... trima kasih .. 😘

3 Balas

selepas bersalin baru hormon menyusu tu ada.. bagi baby keep menyusu utk simulate breast milk... kalau simulate awal boleh encourage contractions.. hari 1-5 mmg susu sgt sedikit, name as kolestrum, keluar beberapa titis tapi sesuai dgn perut bayi tu... natural way mmg bg baby keep latching utk simulate.. boleh jugak usahakan dgn urut semua.. all the best sis!

Waalaikumussalam. Kalau saya hujung masa nak bersalin tu keluar 1/2 titisan je. Tapi bila bersalin kadang hosp tak explain bukan semudah yang disangka. Bersalin je terus boleh susu kan anak. Kalau saya kena berurut baru keluar. Kena minta suami urut belakang badan baru flow susu tu ada. So boleh terus bagi anak susu.

2y ago

Okay mommy. Sama²

Ada yg lps bsalin akn keluar. Tp jgn expect susu byk sbb normal awal2 mmg sikit saja. Dan newborn pun minum sikit juga