Berat badan

Assalamualaikum mom semua nk tanye la kandungan sy skg 32 weeks baru ni chekup berat bdn naik mendadak dari 75kg skg dah 79kg adakah perlu minum air gula kali ke 3 atau mcm mana yea?

6 Balas

Berat sis naik dalam berapa minggu tu. Macam saya 2 minggu naik berkilo, so doc decide monitor BP , cek kencing and jantung baby selang sehari.Alhamdullilah setakat ni okey, kira dah kali ke 3 jugak la nurse monitor 2 minggu tu. n Saya dah 3 kali minum air gula, sbb berat ni la ni,nurse ada cakp jugak, kalau brat naik lagi, mgkin dorg akan repeat,Alhamdullilah setakat ni, tak suruh lagi, sya esok baru nak checkup tngk mcm mana.Insyallah semua okey, stkat ni tak ada masalah lagi, walaupun obese berat,darah cntik, BP cantik, Kencing okey. 2 minggu lepas berat sya last 94kg😅

1y ago

4 kg dalam masa 2 minggu ke, atau dri buka buku pink? Tak pe sis, kalau repeat air gula, demi keselamatan baby n diri kita jugak. Insyallah x de ap, tapi mgkin doc suruh monitor BP, cek kcing n jntg baby tu la

sy berat x naik pn.. masa booking bku pink berat 86.. skrg da nk msuk 35w berat 86 87 jee.. tp stiap kali scan baby alhamdulillah cantik je brat dia naik, membesar dgn jaya.. berat mama yg xnaik2.. pelik jgk.. tp selagi bby ok n doc pn x ckp pape, lega la hati nie.. 😁 x lama da due.. hrap sgt bby x kluar bsar sgtt 😅

1y ago

oh.gdm on ubat ke.sy gdm on diet.serah diri sblm 40w.hehe.samala kite.tang perut je.hehe.tu y bila baby tendang,smpai bergegar badan.haahhaahha .tgn kaki muka kecut je.rmi kata kurus.pdhl kita makan je.nnti bsalin snang la skit kita jaga badan 😅🙃

saya pun skrg 32w. berat awak naik mendadak 75-79kg tu dlm masa berapa hari @ minggu? sbb sy hari tu sebulan naik 3kg Dr dh bising 🤭 kena repeat minum air gula yg ke 2 & cek bp 2 hari sekali kt rumah. next appointment Dr review tgk bp ok jadinya Dr ckp tak payah dah cek bp tapi saya still continue cek

1y ago

doctor kata chek bp je sbb air gula dah minum 2x jadi risau skg telanan darah tinggi je

Sy naik 3kilo lepas raya dlm masa 3minggu. Kne ulang alik kk selang sehari cek bp urine dgn jantung baby hehe. Air gula xyh minum sbb baru lagi minum masa 25w. Now 33w. Tp result smua ok je. Almaklum lah raya kan mkn mcm2 huhu

1y ago

hehehe harap2 gitu la

Sy ad satu bulan naik 5kg. Next checkup berat maintain. Dr ckp asalkan protein clear n gdm clear x de ap yg nk dirisaukan. BP pun okay. S

1y ago

harap2 ay pon gitu la

nanti nurse yg akan check sis. bahaya juga kalau berat naik mendadak