hamil kecil

Assalamualaikum.. Maaf ya sye nak tnye.. Hamil 7 minggu boleh ke berhubungan intim.. Org ckp tdea apea apea jnji pndai.. Tapi sye mcm risau.. Adea yg tau tak??

13 Balas

tak pasti nak jawab.. tapi pernah kawan sekerja sy gugur dua kali hanya sebab bersama dgn suami awal pregnant..dia refer doc,doc kata suami dia kasar ke waktu bersama..kalau dgn baik insyaallah biasa x de apa apa.. dan sy waktu awal pregnant haritu mmg cakap dgn suami.. boleh cuti tak utk bersama.. sy terus terang dgn suami apa y sy takutkan.. allhamdulillah dia okey.. skrg sy baru 14 minggu.. hopefully journey ney akan berjalan lancar dengan izin Allah.. sy sama mcm awak.. byk pekara y takut sbb tak de pengalamankan baru mengandung sulung.. 😊