Barang baby / first ☺️

Assalamualaikum. .. Maaf tumpang tanya berapa banyak ibu3 beli pakaian,kain lamping, bedung,stokin, sarung tngan ,topi baby? Dan untuk baju ibu beli saiz apa? Orang cakap beli yg nb sikit shj sbb baby mudah besar nnti.. Jd ibu3 beli yg nb berapa pasang ya ☺️ thanks pada yg sudi sharing 🥰

2 Balas

saiz baju baby bergantung dgn berat baby sis. kalau mcm saya 37w scan 2.5kg je. bersalin 37w4d berat baby 2.46kg. mak ayah pon jenis kurus, anak pon xdebab. muat pakai 0-3 bulan tu lama juga. saya beli 12helai campur siang malam masa pregnant. nnt dpt hadiah org bg, bertambah lg baju dia. habis pantang pon g shopping baju dia lg. lampin/bedung dulu saya beli yg ada brand anakku ngn fiffy tp kain dia kalau basuh jd kecut. size pon kecik je 80x80, xmuat nak bedung anak smpai 2bulan. saya recommend beli kat shopee yg sehelai rm6/7. size 120x120. kain sedap, corak cantik, smpai anak 2tahun stgh saya guna buat tuala dia. beli la 5/6 helai. topi/sarung tgn kaki saya xigt beli bpe pasang. asal comel je beli. dekat 10pasang jugak. topi 5 helai kot 😂

2y ago

size bedung pon tpk nak cari yg besar tp x tahu saiz bpe. skrg sis da cakap baru yakin skit nak cari 😘

Wsalam. Sy beli utk 5 hari pkai saja, then basuh & rotate. Baju nb xperlu byk2, ckup pkai 5-7 hari. Bby sy baru 2bulan tp dh muat baju utk 3-6 bulan.

2y ago

thanks sharing 😘