Teringgin

Assalamualaikum, kandungan saya dalam 4 minggu nak masuk 5 minggu. Kalau nak maka megi boleh tak yang kari tu? Sebab teringin sangat ?

24 Balas

Waalaikumussalam, boleh sis. Macam saya masa pregnant pun teringin makan Maggi. Tapi jangan kerap sangat. Kalau nak makan tu, rendam dalam air panas untuk buang lilin pada Maggi, dan buang air yang ada lilin tu. Kemudian baru tambah air baru dan letak perencah. Perencah pun, kalau boleh jangan letak semua. Letak separuh je. Lebih elok kalau masak bersama sayur sayuran dan telur. Sekarang kurangnya, ada juga khasiat daripada sayur dan telur tu 🤗💕

sy dulu ii tiap ii malam bedal maggi sebab tk tahu pregnant. makan ghost pepper la ramen la😭😭 skrg 37w and bby sihat je inshaAllah😘 sis kalau boleh buang air rebusan prtama tu ye

Same la dgn sy aritu teringin sgt nk makan meggi tp suami xbagi. Msk 3 bulan ke ats bru dpt makan nikmat sngguh hehe. Skrg teringin lg tp mmg suami dh x bagi hahaha. Mampu tgk jela 😁

Sya pun tengah pkp ni asik makan meggie sbb tu je ada stok dalam umah nak tak nak kena makan lah tu bersyukur lah msh boleh rasa meggie lagi bukan garam 😊

4y ago

Tak pe lah janji makan klo tak makan lagi tak boleh nutrisi bersyukur lah sya ni msh boleh makan semua serah dengan allah sahaja apa apa pun sya bersyukur msh boleh makan sbb memang ada itu je. Kalau nak ikutkan ini tak boleh itu tak boleh pastu takkan nak makan nasi sahaja 😊 sya ni dengan suami bukan nya dapat gaji tiap bulan kalau tak kerja ya tak ada gaji 😊 kena berjimat xtau lagi pkp sampai bila ada rejeki ya sya. Boleh beli sayur tpi klo takda makan ja apa yang ada

Bole je sis. Sy pon makan cuma limit sbln 1-2 kali saja. Sy limitkan time mkn lps 2mnggu klau teringin sgt bru mkn. Cuma jgn selalu take care 😊

Boleh je tiap bulan sy bedal meggi. Pstu bnyk kn minum air masak. Smlm bru sy mkn lg dua bungkus meggi pedas dgn meggi kari hahahahah. Xthn bau dia.

4y ago

Xde apa pon sis. Dktor imelda pon dh ckp pemakanan bkn sbb keguguran. Jd mkn je apa2. Cuma fastfood meggi tu tk berkhasiat jd kene la topap mkn mknan berkhasiat mcm campur bnykkan sayur ke mcm tu. Bkn nk mkn sllu pon klo setakat sebulan 1, 2 kali oke je. And ubt yg kk bagi jgn skip2 tu yg pnting. Sy so far dri awl kehamilan mkn je sis apa2 yg tringin meggi awl2 dh bedal dlu😂. Pstu nenas awl khmilan pon sy mkn ok je. Xde apa la just lebihkan mkn mknan berkhasiat and bnyk minum air masak. Dlu sy ggur 3kli dok sebok jugk jaga mkn tu tkot nk mkn ni tkot nk mkn last2 ggur sbb xdpt zat mngkin atau bby xmnjd tp xde rezeki sy la. Ni preggy yg tebaru sy bedal je xde nk tkot2 tpi berpada2 mkn something xleh la melebih2 pulak kn tkot penyakit lain lak dtg. So far alhamdulillah ok je.

Boleh je kalau nak makan.jgn kerap tu je.akk kadang selera takde tak boleh nk mkn ape megi yg akk mkn.asalkan makan.kadang² bkn sllu

Dah tahu pregnant..x yah la sis, mkn lah mknan yg berkhasiat utk anak.. kata syg kat anak..bermujahadahlah

Boleh sis tpi jngn kerp mkn sya masa awal preg makan ramen cheese lagi 😂 alhamdulilah skrng dh 5 month

Sy makan yg mentah je dah 4 kali dari awal pregnant 😂. Teringin punya pasal. Jangan ikut ye.

4y ago

Lame dah.. masa awal2 pregnant.. tau mmg x elok sbb tu dah pesan jgn ikut.