alergik time pregnant

Assalamualaikum kakak2.. saya ada makan keropok lekor dlm 2 hri lepas. hari ni terus naik ruam alergik satu badan. biasa sebelum pregnant kalau kena alergik sy akan makan ubat. bila pregnant ni sy takut nak makan ubat. kakak2 ada ke cara untuk hilangkan ruam alergik ni?

5 Balas

Sis better segera ke klinik atau hospital. Nnti doktor akan bagi ubat alergik yg sesuai untuk ibu mengandung. Semoga cepat sembuh ye. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

4y ago

itu lah. hri ni nk ke klnik trus. tq dear ♥️

Keropok lama kot sis. Kalau tak tahan sangat gatal tu pergi klinik la sis. Nanti doktor bagi ubat y sesuai tuk org pregnant

4y ago

Keropok lama tu sis. Kalau tak tahan jumpa doktor ye sis. Semoga sis cepat sembuh

sy alergik kerang.. bila mkn bengkak muka.. terus stop mkn

4y ago

tu lah.. klau tk yakin jgn mkn.. sbb kerang kn naikkn hb.. tp sy mkn.. jd lain lak..

Mmg allergic dgn keropok lekor ke ?

4y ago

Lepas ni jangan makan lagi. Time preggy ni memang pelik2 sikit pembawakannya 😁

pembawaan bby

4y ago

harap mcm tu lah. risau baby