Boleh tak makan loratadine masa pregnant?

Ada tak yg makan ubat ni masa pregnant.. ? Ni ubat alergik untuk gatal hidung dan hidung berair .. bersin .. Saya alergik debu.. dah dua hari asyik bersin.. nk tido pun susah.. sebelum preg memang makan ubat ni kalau alergik.. Saya risau baby dlm perut asyik tergoncang keras kalau saya bersin.. Siapa yg pernah ada situasi macam saya.. please bagi saran.. saran anda amat dihargai Dah tak tahan bersin .. Takut makan sebab preg juga.. Dilemma .. Haritu dr ada tanya ada alergik.. Saya jawab ada... Alergik debu dan bulu kucing.. Saya tanya.. ada bagi ubat tak.. ? Dr tak pulak jawab.. #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp

Boleh tak makan loratadine masa pregnant?
3 Balas

ni boleh utk pregnant. sy kerap selsema masa pregnant sbb ada kucing indoor cuma nya jgn kerap makan ubat. usahakan kemas, kerap bersihkan kwsn sekeliling, pkai mask bila buat kerja..after buat kerja cepat2 basuh tgn.. buat home remedy utk kurangkan selsema/hidung gatal.

8mo ago

thank u reply.. tak tenang hati selagi sakit macam ni.. mata dan muka fah naik merah dh.. dh mop dan spray air dh bilik bagi debu tak bertebaran sgt.. pagi tdi kemas bilik yg tak dipakai.. tu lh jadi macam ni..

boleh sis.. pregnant atau menyusu baby, MMG NE ubat selsema yg akan diberikan

boleh. sy pun makan loratadine masa pregnant.

8mo ago

terima kasih .. tak lh saya risau sgt ..